El Celler del Nou Priorat Vins i Tapes Sants
Bell Cros al Celler del Nou Priorat

Bell Cros: un trosset de Suècia al Montsant

Bell Cros: un trosset de Suècia al Montsant

Ens visita Bell Cros amb un estimat i vell conegut, en Miguel Figini. Carinyena i Garnatxa, aquella parella que sempre ve de la mà i símbols de la DO Montsant. Aquesta nit promet molt…

Ann i Peter Skoglund deixen Suècia i la seva vida per endinsar-se al Montsant i viure l’experiència al camp, enamorar-se dels vins catalans. Neix així Bell Cros.

Podem resumir Bell Cros com, no només com a vinya, idea, pensament i felicitat, sinó també com a experiència, una experiència viscuda per 12 persones envoltades de la màgia del barri de Sants, però teletransportades a Marsà. Caminen entre vinyes d’entre 15 i 70 anys. Toquem ous de ciment i cups. Escoltem i observem com fermenta el raïm. I tot això des de casa, des del Celler del Nou Priorat.

En Miquel Figini, director de l’Espai del Vi català i expert en vins catalans és una part important d’aquest petit gran equip, juntament amb el Joan Asens (geni-enòleg), Baltasar Vendrell (viticultor) i Xavi Peñas (defensor de la vida rural i organitzador/administrador a Bell Cros).

Avui tenim la gran sort de tastar els vins màgics d’un Celler que encara té molt a dir i que experimenta constantment amb el que la terra del Montsant i l’alquímia crea.

Esteu preparats?

Aquí comença el tast maridat amb els platets del Celler del Nou Priorat

El Josep Maria vol que obrim boca amb una sopa freda de síndria mentre en Figini es presenta.

Bell-Cros-02
Miguel Figini, la veu de Bell Cros

El Camí 2018, Garnatxa, Carinyena i un petit percentatge d’Ull de Llebre, fa referència a un petit camí que passa per les vinyes de Bell Cros i amb una certa importància durant la Guerra Civil espanyola. Al Camí l’acompanyen unes croquetes casolanes de ceps i de rostit.

Bell-Cros-03
El Camí 2018 i les croquetes del Celler del Nou Priorat

El Tracte 2017, un primer acord al qual va arribar Bell Cros amb el Joan i la Maria, que havien conreat la terra durant 40 anys. Carinyena 100% recollida a mà. L’acompanyem amb unes costelles de porc a baixa temperatura.

El Tracte 2017 i unes costelles de porc a baixa temperatura

La Figaflor 2020, fa referència a l’enorme figuera que hi ha al costat de la cabanya de pedra, i que es fa servir per descansar després de la feina dura al camp. 100% Garnatxa Blanca que acompanya a la perfecció amb uns calamarsets amb maionesa de cítrics.

Bell-Cros-04
La Figaflor 2021 i uns calamarcets amb maionesa de cítrics

I anem a trencar els esquemes amb les edicions limitades de One off on s’experimenta amb diferents tipus de vinificació i es fan servir raïms que potser no es fan servir sempre….

One off #3, un brisat de garnatxa blanca i una taula de formatges de llet crua artesans

One Off #3 i formatges de llet crua artesans

I arriba el moment de les postres…. i ….. de les bombolletes que tant ens agraden!!!

One off #4 ancestral de garnatxa blanca i crema de xocolata blanca amb coulis de fruites de temporada. Ex-plo-sió en tota regla!!!

Bell-Cros-05
One off #4 i crema de xocolata blanca amb coulis de fruites de temporada

Això ha estat una bacanal en tota regla!!! Gràcies Miquel Figini per fer-ho possible 🙂

I gràcies a tots els que ens vau acompanyar….. us hi esperem de nou!!!

Bell-Cros-06
Tast Maridatge amb Bell Cros i els amics del Celler del Nou Priorat

Salut 🍷

error

Disfruta de la proximitat i el KM0 :)

× Fes ja la teva reserva!