Formatges Casa Mateu a El Celler del Nou Priorat

Casa Mateu

Casa Mateu: formatges de Surp

 

Avui fa olor d’Alt Pirineu, de Pallars Sobirà, de Rialp. Estem a Surp, a la formatgeria Casa Mateu.

Al capdavant de Casa Mateu tenim a la Clara Ferrando, qui ha fet possible un somni, crear una formatgeria al Pirineu on la qualitat del producte i el respecte al medi ambient fan que sigui diferent d’altres formatgeries. Si a això sumem un compromís vers la sostenibilitat, de ben segur el producte serà únic i excepcional.

 

Clara Ferrando de Casa Mateu

 

La Clara va posar en marxa el projecte familiar el 2007, poc després d’arribar de Granollers.

A Casa Mateu cerquen la millora contínua perquè tant client, com proveïdor, i el més important, entorn tanquin un cercle, el d’aconseguir un món més sostenible.

Els productes de Casa Mateu estan fets amb llet crua d’ovella i llet pasteuritzada de cabra i entre ells trobem formatges madurats i tendres d’ovella de pasta premsada i un molt d’especial, “el tou”, que és un formatge d’ovella de pasta tova madurat amb fongs.

El Tou” és un formatge artesà elaborat amb llet crua d’ovella, ferments làctics, quall de corder i sal. Té una maduració d’entre 15 dies i 12 mesos. El fong Penicillium Candidum s’afegeix a la superfície i aquesta es deixa florir.

Estem davant un formatge únic i amb un ventall de reconeixements ben ampli: Xicoia d’Or al millor producte pallarès 2017; Medalla d’Or a la Fira de Sant Ermengol i Premi del Públic 2016; Premis al World Cheese Awards del 2017 entre d’altres.

 

Formatges Casa Mateu a El Celler del Nou Priorat

 

Sabeu com presentem els formatges de Casa Mateu a El Celler del Nou Priorat? Doncs com a tomaquets farcits, que acompanyats amb un bon vi català són sorprenents.

Sempre intentem fer servir productes de proximitat per a elaborar les nostres tapes i platets 🙂

 

error

Disfruta de la proximitat i el KM0 :)

× Fes ja la teva reserva!