El Celler del Nou Priorat Vins i Tapes Sants
Celler Talcomraja - tastos al Celler del Nou Priorat

Celler Talcomraja: els vins d’Arenys de Munt

El Celler Talcomjara, amb el Joan Munich ens visita al Celler del Nou Priorat.

Ja en teníem moltes ganes d’aquest tast al Celler. Ens vam trobar al Joan al Saló de Vins Naturals de la Nau Bostik fa unes quantes setmanes i també ens els vam trobar al Mercat de la Terra – Slow Food Barcelona. Ho teníem molt clar…. havien de venir a casa 🙂

Abans de començar, volem compartir el que vam tastar, i alguna sorpresa que no es veu aquí, però que va sortir al final

Celler Talcomraja - tastos

És el 2006 quan comença aquest projecte, quan les vinyes encara eren considerades d’autoconsum.

Les vinyes d’Arenys de Munt són manejables, comenta en Joan. I és aquí on donem pas a una història de recuperació de paisatge i de la varietat per excel·lència de la zona, la pansa blanca.

Tot comença amb un plantejament, la recuperació d’una vinya, la de Can Pau Bernadó. Si al cap tenim paraules com sostenibilitat i proximitat, el que s’ha de fer, és recuperar, sense cap dubte. I que millor que fer-ho amb aquelles vinyes que han quedat en un racó.

El 2012, i gràcies a uns 80 mecenes es va crear un celler d’aprenentatge on poder veremar, vinificar i compartir.

Infinitat de varietats trobem als vins del Celler Talcomraja: pansa blanca, moscatell, picapoll, garnatxes, fins i tot cabernet.

S’elabora fent microvinificacions de vins naturals i ecològics. Aquí podeu veure alguns dels que vam tastar (però no hi són tots!!!)

Celler Talcomraja...vins partisans, festius, saludables, combatius

Vam poder també tastar un ancestral desgorjat al moment.

El mètode ancestral consisteix a embotellar el vi a mitja fermentació i deixar que aquesta acabi en ampolla. Així, el gas generat pel final de la fermentació no pot marxar i es converteix en les bombolles del vi.

ancestral - celler talcomraja

I com a acompanyament, nous, palitos i uns formatges artesanals Ermesenda de Mas d’Eroles, a l’Alt Urgell. Com ja sabeu, al Celler del Nou Priorat tenim preferència pels productes d’aquí, de la Terra.

Els formatges de Mas d’Eroles s’elaboren amb llet crua i sencera de vaca en la mateixa explotació ramadera Mas d’Eroles, situada al bell mig de l’Urgellet.

formatges - el celler del nou priorat

Portàvem ja uns quants mesos sense fer tastos al Celler pels motius que ja tots coneixem, però hem tornat. Us esperem al següent tast, i en breu, a la terrasseta del Celler del Nou Priorat, que ja farà bon temps 🙂

Salut!

error

Disfruta de la proximitat i el KM0 :)

× Fes ja la teva reserva!