El Celler del Nou Priorat Vins i Tapes Sants
Salo de Vins Naturals a Barcelona 2023

Saló de Vins Naturals a Barcelona 2023

I sense adonar-nos-en compte… ha passat ja un any, i ha tornat una de les fires que més ens agrada al Celler del Nou Priorat, el Saló de Vins Naturals a Barcelona, Vins Nus.

Un gran grup de vinyataires s’uneixen en tres espais i un únic entorn, la Nau Bostik, un lloc ideal per gaudir durant dos dies dels vins fets de manera artesanal i amb la mínima intervenció.

Peró anem al principi, a la fira de Vins Naturals, creada per la Asociación de Productores/as de Vino Natural i que elaboren vi fent servir raïm i res més. Com diuen ells, aconsegueixen així que el vi sigui un reflex Fidel del terroir on neix.

Hem parlat en altres ocasions del vi natural, peró fins ara no havíem esmentat els 7 punts bàsics que sostenen aquesta ideologia (segons PVN)

  • Cultiu respectuós amb el medi.
  • Compromís amb l’entorn natural.
  • El viticultor és l’autor.
  • Autenticitat i singularitat.
  • No es fa servir SO2.
  • Es diu el que es fa i es fa el que es diu.
  • Compromís amb l’Associació i els associats.

Més de 60 vinyataires 100% naturals al Saló de Vins Naturals a Barcelona

I això és el que vam trobar a la fira Vins Nus, un grup de bons amics no només entre ells sinó també bons amb l’entorn que cuiden i treballen per fer-nos partícips en format vi, especifiquem millor, en format vi natural.

 

Als ja coneguts de la Terra, s’ajunten Gredos, l’Alpujarra, La Mancha, Galicia, Alacant, València, Andalucia, Ribera del Duero, Roussillon, Languedoc, La Mancha, Madrid, Utiel-Requena, Lombardia… continuem? Bierzo, Jura i molts més.

 

Creiem en la manera de treballar la terra amb honestedat, i és per això que és molt important i una de les nostres premisses comptar amb productors que treballin de manera artesanal el producte, en aquest cas, el vi.

 

Al Celler del Nou Priorat tenim a la carta vins d’alguns d’aquests productors i aquesta fira ens va molt bé per a conèixer nou producte i introduir-lo a la nostra carta de vins, ja sigui per copes o per ampolla.

 

Llarga vida al Saló de Vins Naturals de Barcelona. Ens veiem al 2024!

error

Disfruta de la proximitat i el KM0 :)

× Fes ja la teva reserva!